U organizaciji Hrvatskog Centra Obnovljivih Izvora Energije (HCOIE) nastavljeno je predstavljanje hrvatskih visokotehnoloških tvrtki, udruga i poduzetnika na europskim i svjetskim portalima kojima je zajednički predznak energetika, obnovljivi izvori energije i očuvanje okoliša.
„Želim naglasiti da će hrvatske tvrtke, udruge i poduzetnici ovdje biti promovirane ne samo da bi prodavali svoje proizvode nego i da bi svoje znanje razvoja informacijskih i energetskih tehnologija podijelile s sličnim svjetskim tvrtkama, poduzetnicima iz razvijenih nacija kojima se Republika Hrvatska prilagođava i politički i gospodarski. Nadam se da će naše prezentacije hrvatskih tvrtki i poduzetnika dovesti do suradnje između država, kompanija i poduzetnika do razine koja nije samo prijateljstvo nego i partnerstvo”, istaknuo je Željko Serdar, predsjednik Hrvatskog Centra Obnovljivih Izvora Energije.
 Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje – SUPEUS
Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje – SUPEUS je neprofitna udruga osnovana 2011. godine čiji su glavni ciljevi promicanje energetske učinkovitosti, održive gradnje i upotrebe obnovljivih izvora energije. Kao takva sadržajno je jedinstvena na razini studentskih udruga u Republici Hrvatskoj. Svi projekti Udruge tematski su usmjereni k podizanju svijesti među studentima, ali i šire, o nužnosti korištenja obnovljivih izvora energije, održivih rješenja u gradnji te važnosti energetske učinkovitosti. Najznačajniji takvi projekti su SUPEUS Case Study održani 2011., 2012. i 2013. godine, zatim izdavanje časopisa SUMA, te seminari za studente ‘Budućnost ugodnog stanovanja – BUS’ održani 2012. i 2013. godine.
Ove godine, treći put za redom, Udruga organizira seminar Budućnost ugodnog stanovanja – BUS.
Budućnost ugodnog stanovanja cjelodnevni je besplatni seminar namjenjen studentima, a pokriva područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i održive gradnje.
Ideja je studentima omogućiti prisustvovanje seminaru na kojem će predavati profesori, renomirani stručnjaci i predstavnici tvrtki, te prezentirati najvažnije i najaktualnije teme iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održivosti.
Održan 2011. i 2012., seminar je polučio veliki uspjeh sa ukupno više od 450 studenata i 27 predavača, a projekt su vrijedim prepoznale i mnoge tvrtke i medijski pratitelji.
 
BUS 2014 održati će se u subotu, 29. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva s glavnom temom „Integracija obnovljivih izvora energije“.
Tijekom cjelodnevnih predavanja, studenti će imati priliku detaljno se upoznati s mogućnostima, inicijativama, strategijama, ali i poteškoćama pri široj primjeni obnovljivih izvora energije, naučiti o tehničkim konceptima i aspektima obnovljivih izvora energije te vidjeti primjere uspješnih projekata integracije obnovljivih izvora energije.
Osim edukativnog karaktera, svrha seminara „Budućnost ugodnog stanovanja“ je također povezivanje studenata i tvrtki, koje će imati priliku predstaviti svoje djelovanje ili proizvode kroz predavanja ili izložbeni prostor ispred predavaonice.
Planirana agenda:
29.03.2014. god., 09:30 – 16:30 sati
Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, dvorana D2
Uvod
15 min
Mogućnosti, inicijative, strategije i problemi šire primjene obnovljivih izvora energije
60 min
Tehnički koncept i aspekti obnovljivih izvora energije
130 min
Primjeri uspješnih projekata integracije obnovljivih izvora energije
60 min
Da su ovakvi događaji potrebni studentima pokazuje posjećenost i rezultati ankete o korisnosti i zanimljivost predavanja, te cijelog seminara. Oni ukazuju na potporu za buduću organizaciju ovog i sličnih projekata, kao i na želju za ponovnim sudjelovanjem na istima. Sukladno tome, SUPEUS i ove akademske godine očekuje velik odaziv i zadovoljstvo studenata.
Više o samom seminaru, načinu sudjelovanja i prijavama, te i o Udruzi SUPEUS saznajte na njihovim web i face stranicama.
Velika nam je čast i zadovoljstvo bilo predstaviti Vam jednu od mnogobrojnih akcija Studentske udruge za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje – SUPEUS.
 
Sigurnost i pouzdanost, iskustvo i poslovna strategija u osmišljavanju i realizaciji projekata glavne su prednosti Studentske udruge za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje – SUPEUS .
  Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije (HCOIE)