SIP solarna elektrana

 

U organizaciji Hrvatskog Centra Obnovljivih Izvora Energije (HCOIE) nastavljeno je predstavljanje hrvatskih visokotehnoloških tvrtki, udruga i poduzetnika na europskim i svjetskim portalima kojima je zajednički predznak energetika, obnovljivi izvori energije i očuvanje okoliša.
„Želim naglasiti da će hrvatske tvrtke, udruge i poduzetnici ovdje biti promovirane ne samo da bi prodavali svoje proizvode nego i da bi svoje znanje razvoja informacijskih i energetskih tehnologija podijelile s sličnim svjetskim tvrtkama, poduzetnicima iz razvijenih nacija kojima se Republika Hrvatska prilagođava i politički i gospodarski. Nadam se da će naše prezentacije hrvatskih tvrtki i poduzetnika dovesti do suradnje između država, kompanija i poduzetnika do razine koja nije samo prijateljstvo nego i partnerstvo”, istaknuo je Željko Serdar, predsjednik Hrvatskog Centra Obnovljivih Izvora Energije.

SIP – Struja iz prirode  d.o.o.

S.I.P. d.o.o. je osnovan u Zagrebu i jedna je od vodećih tvrtki u razvoju i gradnji solarnih elektrana u Hrvatskoj. – See more at: http://www.strujaizprirode.com/#sthash.2kL8lW5E.dpuf

S.I.P. d.o.o. je osnovan u Zagrebu i jedna je od vodećih tvrtki u razvoju i gradnji solarnih elektrana u Hrvatskoj. – See more at: http://www.strujaizprirode.com/#sthash.2kL8lW5E.dpuf

S.I.P. d.o.o. je osnovan u Zagrebu i jedna je od vodećih tvrtki u razvoju i gradnji solarnih elektrana u Hrvatskoj. – See more at: http://www.strujaizprirode.com/#sthash.2kL8lW5E.dpuf

BESPLATNA STRUJA ZA KUĆANSTVA I TVRTKE

Smanjite trošak električne energije u Vašem kućanstvu instalacijom solarne elektrane.

BEZ PAPIROLOGIJE I DRŽAVNE ADMINISTRACIJE

DO UŠTEDE PREKO 50% VAŠEG RAČUNA ZA STRUJU

SOLARNE ELEKTRANE VEĆ OD 18.000 KN

Uložite novac u solarnu elektranu bez kompliciranog državnog postupka i smanjite Vaš račun za struju. Povrat investicije osiguran u 5 do 7 godina bez HROTE ugovora.

S I P solarne elektrane vraćaju uloženi novac bez obzira na poticaje.

KOMPLETNA IZGRADNJA GOTOVA ZA 1 DAN

 Primjer izračuna povrata investicije, za kućanstvo koje troši 700-800 kn mjesečno na trošak elektrićne energije. Solarna elektrana snage 4 kWp smanjuje mjesečni trošak na 200 kn. Ostvarena ušteda na godišnjoj razini 6.000 do 7.200 kn. Investicija od 45.000 kn vraća se za 6 do 7 godina na kontinentu na jadranskoj obali i do 30% brže. Dostavite vaš godišnji utrošak električne energije kako bi mogli proračunati odgovarajuću snagu solarne elektrane prema Vašem računu za struju. Prema izračunu Vaš ulog u solarnu elektranu može biti i manji. Posebno  zanimljivo za tvrke koje rade po danu i plaćaju industrijsku struju, ugradnjom solarne elektrane osiguravaju izravnu uštedu, ulažu sredstva tvrtke koja se amortiziraju i nakon perioda povrata investicije ostaje im čista dobit od smanjenog računa za struju.

 Matematika je vrlo jednostavna s obzirom da je cijena struje sa PDV-om mrežarinom i ostalim pristojbama 1,18 kuna provjerite na Vašem računu. Smanjenjem količine potrošene električne energije smanjujete i troškove mrežarine, pdv-a  i ostalih pristojbi. Provjerite realnu elektranu u poslovnom prostoru Struje iz prirode- Centar obnovljivih izvora Dubrava. U suradnji sa tvrtkom BOSCH-HRVATSKA opremili su nisko energteski objekt sa solarnom elektranom, solarnom pripremom potrošne tople vode vrhunskim Buderusovim kondenzacijskom kotlom i podnim grijanjem koji je na raspolagnju da Vam dokaže mogućnosti uštede ENERGIJE.

NE BRINITE O KOEFICIJENTIMA I POLITIČARIMA PROIZVODITE ZELENU ENERGIJU 

UZ  

novi proizvod Struje iz prirode-Zagreb Solarne elektrane za smanjenje vlastite potrošnje u kućanstvu ili tvrtki. 

 I UŽIVAJTE U BESPLATNOJ ELEKTRIČNOJ ENERGIJI IZ SUNCA

Zamislite slobodu od Vašeg opskrbljivača strujom. 

Sa SIP solarnom elektranom možete kontrolirati Vaše buduće račune za struju, također čete imati energiju proizvedenu iz čistog, prirodnog obnovljivog izvora energije bez ikakvog zagađenja okoliša. Solarna energija se može koristiti u razne svrhe-grijanje, svjetlo, mehaničku energiju i električnu energiju.

Zaustavite Vaše brojilo,smanjite ili eliminirajte troškove električne energije

Prirodna, čista električna energija:  

Sa solarnim sustavom ne zagađujete okoliš niti stvarate globalno zatopljenje.( Godišnje solarna elektrana snage 5kWp za prosječno domaćinstvo smanji 4.500 kg ugljena da bude iskopan i spriječi 10.000 kg CO2 da uđu u atmosferu, smanji potrebe za utroškom vode u procesima za 28.500 litara, i čuva atmosferu od sumpornog dioxida, dušikovog oxida,žive i drgih elementa koji zagađuju atmosferu. 

30 godina! 

Očekivani životni vijek Vaših solarnih panela   

Krediti AMEX I DINERS do 36 rata za Vašu solarnu elektranu  

                                                      

Smanjite Hrvatsku ovisnost o uvoznim energetima

KAKO RADI:

Kako dobijate struju sada: 

 Struju dobijate iz mreže u Vaš dom ili poslovni objekt kroz brojilo električne energije. Brojilo mjeri i evidentira koliko energije trošite za izdavanje računa.

Solarni paneli proizvode električnu energiju: 

 Električna energija se proizvodi iz sunčeve svjetlosti koristeći fotonaponske ili solarne panele. Što je intenzivnija sunčeva svjetlost i što više sunčanih dana ima proizvodimo više električne energije. Čak i u oblačnim uvjetima moguća je proizvodnja struje u manjim količinama. Solarni ili fotonaponski paneli su extremno pouzdan proizvod bez pokretnih dijelova i tipični životni vijek im je 30 godina bez održavanja.

Pretvaranje energije: 

Električna energija (struja) koju proizvode solarni paneli koristi se direktno na Vašem objektu ili pohranjuje u baterijski sustav za kasniju upotrebu. Da bi mogli koristiti energiju proizvedenu iz solarnih panela ona prolazi kroz uređaj (pretvarač) u blizini vašeg električnog brojila ili na odgovarajućem mjestu.

Korištenje proizvedene solarne energije: 

Kad trebate struju prvo se povlači iz solarnog sustava. Ako trebate više energije nego što proizvodi Vaša solarna elektrana nadoknađuje se iz mreže Vašeg opskrbljivača.

Vaše brojilo stoji i štedi Vaš novac:

KAKO ŠTEDITE

Snaga solarne elektrane: 4.2KW ZAGREB

Kompletna cijena izgrađene elektrane sa PDV-om:

KN 48.500,00

Cijena struje po kWh

KN 1,18

SUBVENCIJE

Državne

0

Fondovi

0

Financiranje putem AMEXA ili DINERSA 36 rata:

KN / mjesečno 1.508,00

Procijenjeni životni vijek sustava

30 Years

Procijenjena godišnja proizvodnja za Vaš sustav

5.250 kWh

Procijenjena ukupna proizvodnja sustava za period 30 godina

157.500 /kWh

Trenutna cijena električne energije HEP bez indeksa porasta

1,18KN /kWh

PROCJENA UŠTEDA I POVRATA INVESTICIJE

Uštede u živtnom vijeku elektrane

185.850,00 KN

Godišnji povrat investicije

15%

Smanjenje ispuštanja stakleničkih plinova

156.000 kg.

Napomena: 

 
Ovo je primjer a ne specifična ponuda, stvarne uštede i cijene  mogu odstupati.

Stvarne cijene i uštede ovise o aktualnim cijenama, mogućnosti montaže i potrebne opreme

Svaka ponuda ovisi o specifičnoj procjeni mjesta gradnje i potrebnoj opremi i zahtjevima montaže.

Procijenjena snage i proizvodnja je bazirana na dostupnim podacima, proizvođača opreme sunčevog atlasa Hrvatske, DHMZ-a i sofwerskih simulacija za izračun proizvodnje solarnih elektrana, te industrijskih standarda za degradaciju solarnih panela.


Za više informacija: 


ing Zdravko Vugrinec direktor

Struja iz prirode d.o.o.

10000 Zagreb, Croatia

Jadarska 14

email: info@strujaizprirode.com  www.sip.hr

tel: +38512995-686; fax +38512950-062; cell +38598220168

Velika nam je čast i zadovoljstvo bilo predstaviti Vam jednu od mnogobrojnih mogučnosti solarnih elektrana SIP – Struja iz prirode, tvrtke za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje.

Sigurnost i pouzdanost, iskustvo i poslovna strategija u osmišljavanju i realizaciji projekata glavne su prednosti  SIP solarnih elektrana.

 

Željko Serdar

Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije (HCOIE)

About CROATIAN CENTER of RENEWABLE ENERGY SOURCES

CROATIAN CENTER of RENEWABLE ENERGY SOURCES (CCRES)• was founded in 1988 as the non-profit European Association for Renewable Energy that conducts its work independently of political parties, institutions, commercial enterprises and interest groups, • is dedicated to the cause of completely substituting for nuclear and fossil energy through renewable energy, • regards solar energy supply as essential to preserve the natural resources and a prerequisite for a sustainable economy,• acts to change conventional political priorities and common infrastructures in favor of renewable energy, from the local to the international level, • brings together expertise from the fields of politics, economy, science, and culture to promote the entry of solar energy, • provides the opportunity to play a part in the sociocultural movement for renewable energy by joining the association for everyone, • considers full renewable energy supply a momentous and visionary goal - the challenge of the century to humanity. Zeljko Serdar Head of CCRES association solarserdar@gmail.com
This entry was posted in ALTERNATIVE, ALTERNATIVE ENERGY, CCRES, CROATIAN CENTER of RENEWABLE ENERGY SOURCES, GREEN ENERGY, HCOIE, HRVATSKI CENTAR OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE, News and Events by CCRES, PASSIVE ENERGY, RENEWABLE ENERGY, RENEWABLE ENERGY CENTER SOLAR SERDAR, RENEWABLES JAPAN STATUS REPORT, SOLAR SERDAR and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s