Solaris d.o.o.

 

 

Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije 


predstavlja 


Solaris d.o.o.

 

Solaris d.o.o. je tvrtka čija je osnovna djelatnost proizvodnja i prodaja fotonaponskih modula i opreme. Od 1999. godine tvrtka konstantno prati tehnološke inovacije i proširuje proizvodnju a rezultat su najsuvremeniji i najefikasniji fotonaponski moduli na tržištu. Tvrtka je smještena u Novigradu (Hrvatska), zapošljava 180 djelatnika prosječne starosti 28g. Godišnja proizvodnja je 80MW u fotonaponskim modulima.

Solaris prati ekološke trendove u svijetu i proizvodnjom fotonaponskih modula i korištenjem ekološki prihvatljive tehnologije, doprinosi očuvanju energije i prirode.

 

U svojoj ponudi tvrtka Solaris d.o.o. ima veliki izbor proizvoda za pokretanje i proizvodnju električne energije iz energije Sunca.

FOTONAPONSKE MODULE,MREŽNE SISTEME,REGULATORE PUNJENJA,AKUMULATORE,

PRETVARAČE NAPONA i ŠTEDNE ŽARULJE

 

Neki od Solaris proizvoda:

Solaris FN moduli

solaris-4modules_0.png Novi fotonaponski moduli Solaris predstavljaju jedne od najučinkovitijih na tržištu i posebno su pogodni za upotrebu kod izoliranih (stand-alone) i umreženih (grid) sistema te kod kampera gdje je potrebna snaga na maloj površini. Proizvedeni od visokoefikasnih ćelija od monokristalnog i polikristalnog silicija, ovi moduli osmišljeni su za rad u najnepovoljnijim uvjetima. Tipičan vijek trajanja ovih modula je više od 30 godina. Svaka pojedina ćelija i proizvedeni modul podvrgavaju se testiranju i kontroli kvalitete u svakoj fazi proizvodnog procesa. Instalacija i međusobno spajanje modula vrlo su jednostavni, praktični i optimalni za sve konfiguracije i voltaže. Dizajn okvira izrađenog od anodiziranog aluminija čini ovaj modul sigurnim, jednostavnim i brzim za instalaciju.

Više informacija: katalog

solaris-slc60.png Fotonaponski modul SLC60

Maksimalna snaga 55-60 WP

Više…

slf70.jpg Fotonaponski modul SLF70

Maksimalna snaga 65-70 WP

Više…

solaris-sld75.png Fotonaponski modul SLD75

Maksimalna snaga 70-80 WP

Više…

solaris-slb90.png Fotonaponski modul SLB90

Maksimalna snaga 80-90 WP

Više…

solaris-sld120.png Fotonaponski modul SLD120

Maksimalna snaga 100-120 WP

Više…

solaris-slb130.png Fotonaponski modul SLB130

Maksimalna snaga 125-145 WP

Više…

solaris-sla210p.png Fotonaponski modul SLA245P

Maksimalna snaga 210-245 WP

Više…

solaris-sla220m.png Fotonaponski modul SLA250M

Maksimalna snaga 225-250 WP

Više…

Regulatori punjenja

 

Steca PR Genius Steca Solarix PRS Steca SOLSUM Regulator punjenja namijenjen za foto-naponske module u stanju je kontrolirati i pratiti punjenje jednog ili više akumulatora na koje je spojen. Regulator je cijeli izrađen na tiskanoj pločici (bez releja, MOSFET tehnologija) i već posjeduje blok diode koje imaju funkciju zaštite od povratne struje tijekom noćnih sati. Zahvaljujući svom mikroprocesoru nadgledava sve funkcije i u stanju je zadovoljiti različite zahtjeve za sisteme na 12 ili 24 V sa olovno-kiselinskim akumulatorima ili olovni-gel akumulatorima.

 

Projekti

Solaris d.o.o. u suradnji sa hrvatskim tvrtkama partnerima sudjeluje u projektima zaštite okoliša, istraživanja, strukovnog obrazovanja i sl. Navodimo neke od projekata koji su uspješno realizirani:

Oceanografska plutača – tip: Jadran

plutaca.jpg Mjerenje oceanografskih parametara omogućava nadzor fizikalnih i bioloških procesa u moru. To je omogućeno stalnim radom senzora na oceanografskoj plutači koji se napajaju iz naših modula. Plutača je opremljena sa ukupno 880W snage fotonaponskih modula.


Projekt REVETIS

Cilj projekta je uspostavljanje djelotvornog i stručnog partnerstva između Graditeljske škole Čakovec i Energetskog instituta Hrvoje Požar. Projekt stavlja težište na široku lepezu tehničkih i tehnoloških znanja koja se pojavljuju na tržištu energetske efikasnosti pri gradnji i pri korištenju obnovljivih energija, stvaranje kapaciteta i sustavno uključivanje nastavnika u oblikovanje i podizanje svijesti te usmjerenog nastavnog procesa, poboljšanje znanja o procesima rada; tehnička i tehnološka znanja; praktične tehnike osmišljavanja nastavnog programa u skladu s očekivanim promjenama na tržištu rada. Projekt će pomoći pri osnivanju novog praktikuma za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije pri Graditeljske škole u Čakovcu, a koji će biti opremljen u potpunosti funkcionalnim i operativnim sustavima obnovljive energije, kao i nastavnim sredstvima i sredstvima za demonstraciju. Ciljne skupine su učenici Graditeljske škole kroz svoj redovni nastavni program i sveukupno pučanstvo Međimurske županije, ali i šire, putem formalnog i neformalnog obrazovanja koje će rezultirati boljom usklađenosti između kvalifikacija učenika i potreba tržišta rada.

revitis1s.jpg revitis2s.jpg

Solarni brod Aquabus 850T

Proizvođaču brodica iz Labinci isporučujemo fotonaponsnke module koje služe za punjenje akumulatora koji pokreću elektromotor. Takva vrsta brodice je u potpunosti ekološki prihvatljiva jer ne koristi fosilna goriva.

aquabus1.jpg aquabus2.jpg

Solarna elektrana Koper 2007

Među prvim solarnim elektranama u Sloveniji nalazi se ona u kopru koja koristi Solaris module. ukupna snaga elektrane je 20 kW.

Adresa

SOLARIS d.o.o.

HR-52466 NOVIGRAD, Rijeke Raše 7

Tel: +385 (0)52 758 630

+385 (0)52 758 330

Fax: +385 (0)52 726 030

E-mail:

 

Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije (HCOIE)

About CROATIAN CENTER of RENEWABLE ENERGY SOURCES

CROATIAN CENTER of RENEWABLE ENERGY SOURCES (CCRES)• was founded in 1988 as the non-profit European Association for Renewable Energy that conducts its work independently of political parties, institutions, commercial enterprises and interest groups, • is dedicated to the cause of completely substituting for nuclear and fossil energy through renewable energy, • regards solar energy supply as essential to preserve the natural resources and a prerequisite for a sustainable economy,• acts to change conventional political priorities and common infrastructures in favor of renewable energy, from the local to the international level, • brings together expertise from the fields of politics, economy, science, and culture to promote the entry of solar energy, • provides the opportunity to play a part in the sociocultural movement for renewable energy by joining the association for everyone, • considers full renewable energy supply a momentous and visionary goal - the challenge of the century to humanity. Zeljko Serdar Head of CCRES association solarserdar@gmail.com
This entry was posted in ALTERNATIVE, ALTERNATIVE ENERGY, CCRES, CROATIAN CENTER of RENEWABLE ENERGY SOURCES, GREEN ENERGY, HCOIE, HRVATSKI CENTAR OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE, PASSIVE ENERGY, RENEWABLE ENERGY, RENEWABLE ENERGY CENTER SOLAR SERDAR, RENEWABLES JAPAN STATUS REPORT, SOLAR SERDAR and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s