Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije 


predstavlja 


Solaris d.o.o.

 

Solaris d.o.o. je tvrtka čija je osnovna djelatnost proizvodnja i prodaja fotonaponskih modula i opreme. Od 1999. godine tvrtka konstantno prati tehnološke inovacije i proširuje proizvodnju a rezultat su najsuvremeniji i najefikasniji fotonaponski moduli na tržištu. Tvrtka je smještena u Novigradu (Hrvatska), zapošljava 180 djelatnika prosječne starosti 28g. Godišnja proizvodnja je 80MW u fotonaponskim modulima.

Solaris prati ekološke trendove u svijetu i proizvodnjom fotonaponskih modula i korištenjem ekološki prihvatljive tehnologije, doprinosi očuvanju energije i prirode.

 

U svojoj ponudi tvrtka Solaris d.o.o. ima veliki izbor proizvoda za pokretanje i proizvodnju električne energije iz energije Sunca.

FOTONAPONSKE MODULE,MREŽNE SISTEME,REGULATORE PUNJENJA,AKUMULATORE,

PRETVARAČE NAPONA i ŠTEDNE ŽARULJE

 

Neki od Solaris proizvoda:

Solaris FN moduli

solaris-4modules_0.png Novi fotonaponski moduli Solaris predstavljaju jedne od najučinkovitijih na tržištu i posebno su pogodni za upotrebu kod izoliranih (stand-alone) i umreženih (grid) sistema te kod kampera gdje je potrebna snaga na maloj površini. Proizvedeni od visokoefikasnih ćelija od monokristalnog i polikristalnog silicija, ovi moduli osmišljeni su za rad u najnepovoljnijim uvjetima. Tipičan vijek trajanja ovih modula je više od 30 godina. Svaka pojedina ćelija i proizvedeni modul podvrgavaju se testiranju i kontroli kvalitete u svakoj fazi proizvodnog procesa. Instalacija i međusobno spajanje modula vrlo su jednostavni, praktični i optimalni za sve konfiguracije i voltaže. Dizajn okvira izrađenog od anodiziranog aluminija čini ovaj modul sigurnim, jednostavnim i brzim za instalaciju.

Više informacija: katalog

solaris-slc60.png Fotonaponski modul SLC60

Maksimalna snaga 55-60 WP

Više…

slf70.jpg Fotonaponski modul SLF70

Maksimalna snaga 65-70 WP

Više…

solaris-sld75.png Fotonaponski modul SLD75

Maksimalna snaga 70-80 WP

Više…

solaris-slb90.png Fotonaponski modul SLB90

Maksimalna snaga 80-90 WP

Više…

solaris-sld120.png Fotonaponski modul SLD120

Maksimalna snaga 100-120 WP

Više…

solaris-slb130.png Fotonaponski modul SLB130

Maksimalna snaga 125-145 WP

Više…

solaris-sla210p.png Fotonaponski modul SLA245P

Maksimalna snaga 210-245 WP

Više…

solaris-sla220m.png Fotonaponski modul SLA250M

Maksimalna snaga 225-250 WP

Više…

Regulatori punjenja

 

Steca PR Genius Steca Solarix PRS Steca SOLSUM Regulator punjenja namijenjen za foto-naponske module u stanju je kontrolirati i pratiti punjenje jednog ili više akumulatora na koje je spojen. Regulator je cijeli izrađen na tiskanoj pločici (bez releja, MOSFET tehnologija) i već posjeduje blok diode koje imaju funkciju zaštite od povratne struje tijekom noćnih sati. Zahvaljujući svom mikroprocesoru nadgledava sve funkcije i u stanju je zadovoljiti različite zahtjeve za sisteme na 12 ili 24 V sa olovno-kiselinskim akumulatorima ili olovni-gel akumulatorima.

 

Projekti

Solaris d.o.o. u suradnji sa hrvatskim tvrtkama partnerima sudjeluje u projektima zaštite okoliša, istraživanja, strukovnog obrazovanja i sl. Navodimo neke od projekata koji su uspješno realizirani:

Oceanografska plutača – tip: Jadran

plutaca.jpg Mjerenje oceanografskih parametara omogućava nadzor fizikalnih i bioloških procesa u moru. To je omogućeno stalnim radom senzora na oceanografskoj plutači koji se napajaju iz naših modula. Plutača je opremljena sa ukupno 880W snage fotonaponskih modula.


Projekt REVETIS

Cilj projekta je uspostavljanje djelotvornog i stručnog partnerstva između Graditeljske škole Čakovec i Energetskog instituta Hrvoje Požar. Projekt stavlja težište na široku lepezu tehničkih i tehnoloških znanja koja se pojavljuju na tržištu energetske efikasnosti pri gradnji i pri korištenju obnovljivih energija, stvaranje kapaciteta i sustavno uključivanje nastavnika u oblikovanje i podizanje svijesti te usmjerenog nastavnog procesa, poboljšanje znanja o procesima rada; tehnička i tehnološka znanja; praktične tehnike osmišljavanja nastavnog programa u skladu s očekivanim promjenama na tržištu rada. Projekt će pomoći pri osnivanju novog praktikuma za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije pri Graditeljske škole u Čakovcu, a koji će biti opremljen u potpunosti funkcionalnim i operativnim sustavima obnovljive energije, kao i nastavnim sredstvima i sredstvima za demonstraciju. Ciljne skupine su učenici Graditeljske škole kroz svoj redovni nastavni program i sveukupno pučanstvo Međimurske županije, ali i šire, putem formalnog i neformalnog obrazovanja koje će rezultirati boljom usklađenosti između kvalifikacija učenika i potreba tržišta rada.

revitis1s.jpg revitis2s.jpg

Solarni brod Aquabus 850T

Proizvođaču brodica iz Labinci isporučujemo fotonaponsnke module koje služe za punjenje akumulatora koji pokreću elektromotor. Takva vrsta brodice je u potpunosti ekološki prihvatljiva jer ne koristi fosilna goriva.

aquabus1.jpg aquabus2.jpg

Solarna elektrana Koper 2007

Među prvim solarnim elektranama u Sloveniji nalazi se ona u kopru koja koristi Solaris module. ukupna snaga elektrane je 20 kW.

Adresa

SOLARIS d.o.o.

HR-52466 NOVIGRAD, Rijeke Raše 7

Tel: +385 (0)52 758 630

+385 (0)52 758 330

Fax: +385 (0)52 726 030

E-mail:

 

Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije (HCOIE)