Čestitke u povodu Dana hrvatske neovisnosti

Među mnogima koji su uputili čestitku u povodu Dana hrvatske neovisnosti, našla se i tvrtka Google. Na najpoznatiju svjetsku internetsku tražilicu stavila je logo s našim grbom te na taj način hrvatskim korisnicima čestitala Dan neovisnosti.
U prigodi obilježavanja Dana neovisnosti predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je čestitku svim građanima Republike Hrvatske. S ponosom se sjećamo dana 8. listopada 1991. kada je Republika Hrvatska proglasila svoju neovisnost. Tom odlukom naša je država stvorila trajan temelj za slobodan razvoj za sve svoje građane, među ostalim ističe predsjednik Josipović i dodaje da su pred nama novi izazovi.

Hrvatsku moramo izgraditi kao suvremenu i uspješnu europsku državu mira, slobode, demokracije i ljudskih prava. Solidarnost i pravda te snažan gospodarski razvoj pretpostavke su našeg uspjeha. Svi naši građani, posebno oni koji obnašaju odgovorne dužnosti, imaju obvezu i čast da predanim radom grade takvu europsku Hrvatsku i promiču nacionalne interese naše Domovine, zaključuje predsjednik Josipović.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je čestitku hrvatskim građankama i građanima u kojoj ističe da Hrvatska 20. obljetnicu proglašenja neovisnosti obilježava kao ponosna, suverena i samostalna država koja je postala članica NATO-a i završila pregovore s Europskom unijom.

Povijesnu odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s Jugoslavijom, kojom se ostvario stoljetni san hrvatskog naroda, Hrvatski je sabor prije dva desetljeća zbog podmuklog napada agresora na Banske dvore – samo središte hrvatske državnosti, donio u tajnosti, na skrivenom mjestu, ističe se u čestitki premijerke.

Dvadeset godina poslije, zahvaljujući hrabrosti, odlučnosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja, te zrelosti i snazi hrvatskog naroda na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, živimo u suverenoj i samostalnoj Hrvatskoj, dodaje se.

Čestitavši svim građankama i građanima i cjelokupnom hrvatskom narodu Dan neovisnosti u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, premijerka je nadalje istaknula kako ovu obljetnicu obilježavamo kao ponosna zemlja koja je postala članica NATO-a i završila pregovore s Europskom unijom. Premijerka je u čestitki poručila kako će u sljedećem desetljeću posebna pozornost biti posvećena ubrzavanju gospodarskog rasta, neprestano skrbeći o nacionalnim interesima i uvažavajući zasluge hrvatskih građanki i građana, posebno branitelja i njihovih obitelji.

U povodu Dana neovisnosti predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je čestitku svim građanima Republike Hrvatske u kojoj im poručuje da su u ovih dvadeset godina uspješno svladali sve zapreke koje su im se našle na putu, sve od proglašenja neovisnosti pa do zaključenja pregovora s Europskom unijom, nikada ne odustajući od vizije života u slobodi, demokraciji i miru.

HRVATSKI CENTAR OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE (HCOIE)