RENEWABLE ENERGY CENTER SOLAR SERDAR recommends ECCOPLAN

Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije SOLAR SERDAR
preporuča
 ECCOPLAN

Eccoplan je jedna od vodečih firmi u Hrvatskoj u ponudi štedljivih i ekoloških rješenja za grijanje i hlađenje u Vašem domu, te jedan od tržišnih pionira u ponudi proizvoda koji se oslanjaju na obnovljive izvore energije. Svi naši proizvodi predstavljaju vrhunac kvalitete u svojoj branši.

Početkom 2004. godine osnovana je firma Eccoplan sa primarnom misijom distribucije toplinskih pumpi priznato najkvalitetnijeg svjetskog proizvođača – švedske firme Thermia. Kao prva firma na području Hrvatske koja je nudila toplinske pumpe, bili smo i ostali predvodnici u uvođenju naprednih tehnologija koje koriste obnovljive izvore energije. Od tada do danas, proširili smo svoj asortiman kako bi bili u mogućnosti ponuditi cjelovita rješenja za instalaciju toplinskih pumpi u Hrvatskoj.

Stručnjaci za toplinske pumpe
Kao tvrtka sa najdužim iskustvom u prodaji i ugradnji toplinskih pumpi u Hrvatskoj, kvaliteta naših radova i proizvoda je neupitna. Naš asortiman sadrži sve elemente neophodne za instaliranje, dok je naš stručni tim na raspolaganju za instalaciju za sve kupce.

Odnos koji traje
Naša briga za kupca počinje sa njegovim prvim upitom, a ne prestaje nikada. Za svakog kupca nudimo realnu procjenu uštede i povrata investicije, te pomažemo u odabiru idealne kombinacije rješenja za njegove individualne potrebe. Nakon ugradnje, uz dogovor sa kupcem, provodimo periodičke provjere sustava, brinemo za detalje, radimo na održavanju ukoliko se za njim ukaže potreba, te radimo za Vašu evidenciju mjerenja potrošnje i učinkovitosti, kako bi Vaše iskustvo sa nama i našim proizvodima ispunilo sva Vaša očekivanja.

Pametna tehnologija današnjice
Sunce je gotovo neiscrpan izvor energije, koji grije i osvjetljava naš planet već gotovo pet milijardi godina, bez znakova umora. Energija koju Sunce predaje Zemlji najvećim dijelom biva zarobljena u zraku, tlu i vodi. Toplinske pumpe iskorištavaju tu sunčevu energiju kako bi grijale Vaš dom i osigurale vam toplu vodu tokom cijele godine, dok mnogi modeli nude i mogućnosti hlađenja tokom perioda vrućina.

Toplinske pumpe koriste električnu energiju ili kako bi preusmjerili toplinu iz okoliša u Vaš dom, ili kako bi višak topline iz vašeg doma preusmjerile u okoliš. Takvo preusmjeravanje topline troši znatno manje energije nego druga rješenja za grijanje ili hlađenje. Primjerice, kako bi zagrijala Vaš prostor, toplinskoj je pumpi potrebno samo 25% električne energije koja bi bila potrebna električnoj grijalici za isti zadatak. Uz ovako visoke uštede u potrošnji energije, prosječna toplinska pumpa u cijelosti povrati svoju vrijednost u samo nekoliko godina.Više informacija na
https://solarserdar.wordpress.com/.

Trajno rješenje
Toplinske pumpe su vrlo robusne, pouzdane i izdržljive. Životni vijek toplinskih pumpi proizvedenih u zadnjih 20 godina teško je procijeniti jer – velika većina još uvijek radi optimalno. Realno je za očekivati da bi Vaša nova toplinska pumpa pouzdano radila barem tri desetljeća, vjerojatno i duže. Jednom kada ju se pravilno instalira, toplinska pumpa zahtjeva minimum pažnje i vrlo je jednostavna za održavanje.

Toplinske su pumpe također i vrlo jednostavne za korištenje – nakon ugradnje i namještanja postavki, možete i zaboraviti da imate toplinsku pumpu i mirno uživati u blagodatima mikroklime koje vam ona pruža.

Prijatelj okoliša
Dok većina drugih rješenja za grijanje ili hlađenje koristi sagorijevanje fosilnih goriva ili veliku količinu električne energije, koja je nažalost također dobivena većinom iz sagorijevanja fosilnih goriva, toplinske pumpe koriste samo malu količinu električne energije za postizanje velikih učinaka u Vašem prostoru.

Uz znatnu uštedu električne energije, koja katkad prelazi i 75% u poređenju sa klasičnim metodama hlađenja i grijanja, te bez ikakve negativne direktne interakcije s okolišem – bez ispuštanja ikakvih štetnih supstanci ili plinova, toplinske pumpe prepoznate su u svijetu kao jedno od rješenja koje najviše doprinosi zaštiti okoliša u segmentu grijanja i hlađenja domova ili poslovnih prostora.Više informacija na
http://solarserdar.blogspot.com/.

VRSTE TOPLINSKIH PUMPI

Zrak/Voda toplinske pumpe pružaju grijanje putem zatvorenog vodenog kruga, mogu grijati vodu za potrebe kućanstva, te neki modeli rade i kada se vanjske temperature spuste daleko ispod nule. Ova vrsta pumpi može pružiti cjelovito rješenje za grijanje vašeg doma ili poslovnog objekta.

Zemlja/Voda toplinske pumpe (geotermalne ili površinske) koriste zatvoreni sustav podzemnih cijevi kako bi izvlačile toplinsku energiju iz tla ili podzemnih voda. Poput zrak/voda, podzemne mogu grijati vodu za potrebe kućanstva i rade na nešto višim temperaturama, na kojima su puno učinkovitije zahvaljujući činjenici da temperatura tla ostaje stabilna tokom cijele godine, bez obzira na vremenske prilike.

Otpadni zrak pumpe recikliraju korišteni zrak iz vašeg doma ili poslovnog prostora i izvlače energiju iz njega. Ovakva vrsta pumpi ne može zadovoljiti potrebe grijanja niti može grijati toplu vodu, no može pružiti dodatne uštede i povećati učinkovitost drugih grijačih rješenja.

Sve toplinske pumpe u našoj ponudi koje griju i vodu za kućanstvo opremljene su i sigurnosnim grijačem koji dodatno podiže temperaturu vode kako bi spriječio nastanak bakterija u sustavu.

Povijest toplinskih pumpi
Lord Kelvin prvi je opisao princip rada toplinske pumpe još davne 1852. Prva komercijalna uporaba podzemne pumpe zabilježena je u zgradi Commonwealtha u Portlandu, 1946. Usprkos svojoj visokoj učinkovitosti i znantno manjem utrošku energije u poređenju sa klasičnim rješenjima za grijanje ili hlađenje, toplinske pumpe kao komercijalna tehnologija zaživjele su tek 70-ih godina prošlog stoljeća u skandinavskim zemljama, prvenstveno u Švedskoj, gdje je Thermia 1973. proizvela prvu komercijalnu toplinsku pumpu u Švedskoj sa integriranim spremnikom za toplu vodu.Više informacija na www.solar-serdar.com.

Spremnici za PTV
Akumulatori za efikasnu proizvodnju vruće vode za velike kuće i imanja.

Thermia KB i Thermia KBE su dva pouzdana akumulatora vruće vode koji spremaju vruću vodu zagrijanu dodatnim izmjenjivačem topline. Akumulatori su dizajnirani tako da rade sa vanjskim izvorom topline i izmjenjivačem topline.

Thermia KB i Thermia KBE su identični osim što KBE se isporučuje sa priključkom za uronski električni grijač. Dostupni su su veličinama od 2020 do 1000 litara. Za veče potrebe može se serijski spojiti nekoliko akumulatora.

Ventilokonvektori
Za ugodnu klimatizaciju cijele godine.
Aermec HL je ventilokonvektor koji vam efikasno omogućava održavanje jednolike i komforne temperature tokom cijele godine, a daje optimalne rezultate u kombinaciji sa Thermia sustavom klimatizacije.

Dodatna oprema
Modul hlađenja pasivno/aktivno omogućava vašoj toplinskoj pumpi pasivno, a kada to više nije dovoljno i aktivno hlađenje vašeg doma.

Kontakt sa djelatnicima firme ECCOPLAN

Tel: +385 (0)49 412 165
Fax: +385 (0)49 412 165
GSM: +385 (0)91 5659 518
e-mail: info@eccoplan.hr

Sve što Vas zanima o TERMIA dizalicama topline možete naći na
www.thermia.com
ili na našim portalima

Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije SOLAR SERDAR

Željko Serdar
Voditelj poslovnog udruženja
solarserdar@gmail.com
www.solar-serdar.com

Advertisements

About CROATIAN CENTER of RENEWABLE ENERGY SOURCES

CROATIAN CENTER of RENEWABLE ENERGY SOURCES (CCRES)• was founded in 1988 as the non-profit European Association for Renewable Energy that conducts its work independently of political parties, institutions, commercial enterprises and interest groups, • is dedicated to the cause of completely substituting for nuclear and fossil energy through renewable energy, • regards solar energy supply as essential to preserve the natural resources and a prerequisite for a sustainable economy,• acts to change conventional political priorities and common infrastructures in favor of renewable energy, from the local to the international level, • brings together expertise from the fields of politics, economy, science, and culture to promote the entry of solar energy, • provides the opportunity to play a part in the sociocultural movement for renewable energy by joining the association for everyone, • considers full renewable energy supply a momentous and visionary goal - the challenge of the century to humanity. Zeljko Serdar Head of CCRES association solarserdar@gmail.com
This entry was posted in ALTERNATIVE, ALTERNATIVE ENERGY, GREEN ENERGY, PASSIVE ENERGY, RENEWABLE ENERGY, RENEWABLE ENERGY CENTER SOLAR SERDAR, SOLAR SERDAR and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s