SOLAR SERDAR preporuča BOSCH (croatian text)

SOLAR SERDAR

Solarna energija

Sunčeva energija usmjerena je budućnosti. Solarnim sustavom možete pružiti svoj doprinos zaštiti klime, te smanjiti troškove energije bez da se odreknete komfora. Moderan solarni sustav Bosch djelotvorno pretvara sunčevu energiju u toplinu grijanja i tople vode – i to ne samo kada sija sunce.

Bez obzira koji oblik energije danas koristite – solarni sustav za pripremu tople vode smisleno je prikladan za gotovo svako domaćinstvo. Radi li se o starogradnji ili novogradnji: solarni sustav može proširiti postojeći sustav grijanja ili sunčevom energijom optimirati novo rješenje grijanja. Solarni sustav Bosch može se, primjerice, izvanredno kombinirati s plinskim kondenzacijskim sustavom grijanja. Takav sustav radi izuzetno učinkovito.
Primjena

* okomita montaža na kosi i ravni krov

Energetska učinkovitost, -troškovi

* Posebice ekonomično zbog izvrsnog odnosa cijene i radnih karakteristika

Komfor rukovanja

* bez održavanja

Sustavna primjena

* Kombinacija s različitim uređajima za proizvodnju topline

Instalacija

* Jednostavna montaža uslijed standardiziranih utičnih priključaka
* Transportni uglovi za siguran transport na krov
* Dugotrajan, lagan i stabilan uslijed okvira od staklenih vlakana
* Prostorno štedljiv zahvaljujući kompaktnim izmjerama

Komfor
i privlačna cijena

Dokazana tehnika, dugotrajna prevlaka otporna na trošenje i dobre vrijednosti radnih karakteristika po privlačnoj cijeni ističu našu seriju Comfort Solar 5000 TF. Staklena vlakna, otporan i lagan materijal okvira, zajedno s apsorberom izrađenim u obliku trake, značajno smanjuje masu solarnog kolektora. Rezultat: izuzetno laka montaža i manje nosećeg tereta za Vaš krov.

Privlačan izgled
i uvjerljiva snaga.

Ime ovih kolektora predstavlja program: visokoselektivna plava prevlaka sjaji uz izvrsnu snagu i minimalno tolinsko zračenje. Okvir ojačan staklenim vlaknima uvjerljivo je kvalitetan s malenom masom. Zahvaljujući višestrukim mogućnostima priključka, Solar 7000 TF se jednostavno nosi i s teškim uvjetima. Visokokvalitetan priključni pribor i privlačan izgled upotpunjuju sliku: radi se o kolektoru za najviše zahtjeve!
* Maksimalan prijenos topline zbog bakrenog apsorbera preko cijele površine i geometrije apsorbera u obliku dvostrukog meandra
* Izvrsna snaga zbog pomoću visokoselektivne vakuumske prevlake Odgovarajući izgled i visokovrijedna priključna tehnika od nehrđajućeg čelika.
Energetska učinkovitost značajna je za zaštitu klime

Fosilna ili obnovljiva energija? Saznajte koje su razlike između različitih izvora energije. Jer, o tome koji izvor energije koristite u Vašem domu i koliko je pritom primijenjena tehnika učinkovita, ne utječe samo na Vaše izdatke, nego i na našu klimu. Posebno energetski učinkovitim rješenjima možete doprinijeti zaštiti klime, jer ćete njihovom primjenom smanjiti ispust štetnog stakleničkog plina CO2. Saznajte više o međusobnom odnosu emisije CO2 i klimatskih promjena, te kako na to možet utjecati svojim CO2-neutralnim sustavom grijanja.
Učinkovite primjene i rješenja za Vaš dom

Koje su Vam komponente potrebne za solarni sustav namijenjen proizvodnji topline? Gdje se instalira dizalica topline? Koliko prostora zahtijeva plinsko kondenzacijsko grijanje? Prolazom kroz našu energetski učinkovitu kuću možete pronaći odgovore na Vaša pitanja, kao i mnoštvo važnih informacija koje će Vam pomoći u odluci za učinkoviti sustav grijanja.
Odgovoran odnos prema prirodi i okolišu predstavlja značajan cilj poduzeća. Jer ako okoliš i klima ostanu nezaštićeni, razumije se da to šteti i budućnosti poduzeća kao što je Bosch. Stoga nismo usmjereni samo razvoju energetski učinkovitih, inovativnih i za okoliš prihvatljivih proizvoda za naše kupce, nego slijedimo također i načelo održivog
razvoja na svakom proizvodnom mjestu i u svim radnim procesima.
SOLAR SERDAR
solarserdar@gmail.com

About CROATIAN CENTER of RENEWABLE ENERGY SOURCES

CROATIAN CENTER of RENEWABLE ENERGY SOURCES (CCRES)• was founded in 1988 as the non-profit European Association for Renewable Energy that conducts its work independently of political parties, institutions, commercial enterprises and interest groups, • is dedicated to the cause of completely substituting for nuclear and fossil energy through renewable energy, • regards solar energy supply as essential to preserve the natural resources and a prerequisite for a sustainable economy,• acts to change conventional political priorities and common infrastructures in favor of renewable energy, from the local to the international level, • brings together expertise from the fields of politics, economy, science, and culture to promote the entry of solar energy, • provides the opportunity to play a part in the sociocultural movement for renewable energy by joining the association for everyone, • considers full renewable energy supply a momentous and visionary goal - the challenge of the century to humanity. Zeljko Serdar Head of CCRES association solarserdar@gmail.com
This entry was posted in ALTERNATIVE and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to SOLAR SERDAR preporuča BOSCH (croatian text)

 1. solarserdar says:

  Solarni vakumski kolektor s vakumskim cijevima najnovije tehnologije omogućuje grijanje vode čak i tijekom zimskih mjeseci ili po potpuno oblačnom vremenu te predstavlja odličan izbor za grijanje tople vode u pasivnim kućama. Visoki vakum u vakumskim cijevima solarnog vakumskog kolektora čini solarni vakumski kolektor višestruko učinkovitijim od klasičnog kolektora. Konstrukcija solarnog vakumskog kolektora predstavlja najnoviju tehnologiju izrade vakumskih cijevi promjera 100mm i suhog spoja unutar kolektora. Solarni vakumski kolektor svojim učinkom nadmašuju sve ostale tipove kolektora čak i zimi. Najnovija 4. generacija solarnog vakumskog kolektora maksimalno je učinkovita tijekom cijele godine, ne samo tijekom ljetnih mjeseci.

  Korištenjem tehnologije suhe grijačeg spoja unutar vakumske cijevi, solarni vakumski kolektor osigurava nam korištenje zagrijane tople vode čak i zimi, po oblačnim danima kad su drugi solarni kolektori neupotrebljivi.

  Srce svakog solarnog vakumskog kolektora je staklena vakumska cijev. U njoj je namješteno pet osnovnih dijelova kojima je zadaća da absorbiraju solarno zračenje i pretvaraju ga u toplinu.Više na solarserdar@gmail.com.

  Kondezator
  Na vrhu Heta Pipe cijevi nalazi se kondezator koji se suhim spojem spaja s toplinskim kolektorom
  Heat Pipe (toplinska cijev)
  Heat Pipe je cijev koja se prostire po cijeloj duljini absorbera. To je toplinski element s visokim stupnjem toplinske vodljivosti 4000 – 8000 više od srebra, kovine koja najbolje prenosi toplinu. Toplina se iz absorbera prenosi na Heat Pipe u kojem se nalazi specijalan medij koji ima svojstvo da se može konstantno pretvarati iz plinovitog u tekuće stanje i obratno čak i pri nižim temperaturama. Kad se medij zagrije visoka temperatura putuje gore prema kondezatoru koji zagrijava vodu u toplinskom kolektoru, koji se nalazi na vrhu kolektora i u kojem su uronjene Heat Pipe cijevi.
  Absorber
  Izraden je iz čistog aluminija visoke kvalitete. Namijenjen je upijanju i prijenosu sunčeve energije. Apsorber je tretiran aluminij-nitridnim selektivnim premazom kako bi se postigla najviša učinkovitost prijenosa topline. Premaz se nanosi pomoću magnetske tehnike raspršivanja. Ovaj posebni optički premaz transformira više od 92% dolaznog zračenje u toplinu.
  Staklena cijev
  Izrađena je iz borosilikatnog stakla koji ima veliku otpornost na udarce i tuču. Niska količina željeza omogućava visoki postotak prolaska sunčevog zračenja kroz staklo.
  Visoki vakum
  Da bi se smanjio gubitak topline konvekcijom, staklene cijevi su evakuirane u vakuumu pod pritiskom <10-5 mbar. Solarni vakumski kolektori 4. generacije koriste patentiranu tehniku korištenja visoke temperature i pritiska da se osigura nepropustan spoj stakla na metal vakuumske brtve. Kako bi zadržali stabilnost vakuuma za dugi period koristi se barijev tzv. "živi oganj". Evakuiranjem zraka iz staklene cijevi apsorbera sav materijal i selektivni premaz su zaštićeni od korozije i drugih utjecaja okoline.

  Apsorber i Heat Pipe cijevi su instalirani u visoko stabilnu borosilikatnu vakuumsku staklenu cijev. To spriječava oštećenje i gubitak topline koji se javlja u konvencionalnim solarnim kolektorima.Više na solarserdar@gmail.com.

  Kako bi se osigurala visoka učinkovitost apsorpcije, a pogotovo za oblačnih dana. Absorber je tretiran aluminij-nitridnim selektivnim premazom.
  Solarni vakumski kolektori absorbiraju veliki dio sunčeve energije pri niskom intezitetu svjetlosti, npr. Kod 200Wm2 kolektori ce lako osigurati 58% učinkovitosti i podignuti temperaturu medija preko 20°C iznad vanjske temperature.

  Solarni vakumski kolektori odlikuju se dugotrajnim zadržavanjem topline. Solarni vakumski kolektori imaju cijevi koje su visokovakumirane te sprjecavaju gubitak topline iz cijevi. Emisijski gubici su minimalni. Vakumske cijevi su opremljene toplinskom diodom koja potpuno sprjecava povratak topline iz toplinskog kolektora nazad prema absorberu.

  SOLAR SERDAR
  CENTAR ALTERNATIVNIH IZVORA ENERGIJE
  solarserdar@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s